najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obama domaćin koncerta povodom Medjunarodnog dana džeza

Predsednik SAD Barak Obama biće 29. aprila u Beloj kući domaćin velikog koncerta povodom Medjunarodnog dana džeza, na kome će nastupiti umetnici Areta Frenklin, Al Džaro, Herbi Henkok i mnogi drugi.
Koncert će emitovati televizija Ej-Bi-Si (ABC) narednog dana, 30. aprila, na Medjunarodni dan džeza, koji je ustanovljen u novembru 2011.

Ambasador dobre volje za Unesko Herbi Henkok koji je i inicirao osnivanje Medjunarodnog dana džeza, rekao je da je to muzički jezik koji se razume širom sveta.

Henkok je rekao za AP da sada postoje “neverovatni” džez muzičari svuda i da mu to “zaista pokazuje moć muzike i čijenicu da je ona stigla do svake zemlje na planeti”.

Raniji gradovi domaćini Medjunarodnog dana džeza bili su Istanbul u Turskoj 2013, Osaka u Japanu 2014. i Pariz 2015, a 2012. programi su organizovani u sedištu Uneska u Parizu, u Nju Orleansu, mestu gde je nastao džez i u holu Generalne skupštine UN u Njujorku.

Programi prošle godine doprli su do više od 2,8 milijardi ljudi, rekao je presednik Džez instituta “Telonijus Monk” Tom Karter.

Obama i prva dama Mišel Obama veliki su ljubitelji džeza i podržavaju ga. Karter je rekao da su oni rado prihvatili da u Beloj kući organizuju koncert za Medjunarodni dan džeza.

Unesko i Džez institut “Telonijus Monk” su ko-sponzori Medjunarodnog dana džeza, kada se slavi džez širom sveta.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike