Obama na odmoru sluša Bili Holidej, Dženet Džekson i D'Andjela

Foto: Beta

Američki predsednik Barak Obama objavio je dve letnje muzičke liste za odmor na ostrvu Martas Vinjard, u saveznoj državi Masačusets, na severoistoku SAD.

Indi rok, klasici američke muzike, malo repa i angažovani autori na listama su koje je Obama objavio na striming servisu Spotifaj.

Spisak svojih omiljenih pesama i muzičara Obama je prvi put objavio prošle godine, takodje u avgustu.

I ove godine na listama, jednoj za dan a jednoj za veče, su klasici američke muzike Bili Holidej, Nina Simon, Majls Dejvis ili grupa „Bič Bojs“, ali i alternativni rok Australijanke Kortni Barnet i numere indi folk benda iz Los Andjelesa „Edward Sharpe and the Magnetic Zeros“.

Američki predsednik slušaće ovog leta i angažovane numere poput „Forever Begins“ repera Komona o borbi za gradjanska prava ili sa feminističkom porukom snimljenu numeru „Criminal“ Fijone Epl.

Na plejlisti su i Kaetano Velozu, ikona brazilske muzike i jedan od osnivača Tropikalizma. Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pesme „Cucurrucucu Paloma“ koja je popularnost stekla i u izvodjenju Amerikanca Harija Belafontea.

Predsednik će slušati i „Me Gustas Tu“ Manu Čao, angažovanog francuskog autora španskog porekla, ali i pop numere Dženet Džekson, R&B D’Andjela, soul pevačice Žanel Mone i bluz Gerija Klarka mladjeg.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar