U trendu

Objavljeno na hiljade dokumenata o NLO, može svako da ih pročita

Na hiljade dokumenata CIA o nepoznatim letećim objektima dostupno je za skidanje sa interneta.

Dokumenti su objavljeni na internetu zahvaljujući sajtu Blek volt, koji vodi Džon Grinvald Junior, aktivista posvećen slobodi informacija, prenosi RT.

Arhiva koja može da se skine sa interneta je rezultat Grinvaldovih napora, koji je podneo čak 10.000 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja i koji je ručno skenirao više od 2,2 miliona strana, koje su sada dostupne širokoj javnosti tako da mogu da ih preuzmu sa interneta.

Neki od izveštaja CIA o NLO stari su decenijama i američka obaveštajna agencija tvrdi da je to sve što ima u arhivi o nepoznatim letećim objektima. Međutim, Grinvald navodi da takve tvrdnje CIA ne može da potvrdi, prenosi Sputnik.

Dokumenti su objavljeni uoči isteka roka koji je zakonom dat državnim organima da objave izveštaje o NLO, a sadrže brojna svedočenja o neobjašnjenim kontaktima, dok su i dalje brojni detalji sakriveni.

Grinvald tvrdi da CIA nije baš bila raspoložena za saradnju kada su njegovi zahtevi u pitanju i da su mu čak i tehnički otežavali da preuzme dokumenta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.