Oblakoder sa prašumom i sopstvenom klimom (foto)

Ideja za oblakoder koji sadrži prašumu zvuči gotovo previše apsurdno čak i za Dubai. Međutim to više nije ideja, jer su radovi na projektu „Rosemont Hotel and Residences“ otpočeli. Međutim i razvoj ide još više u pravcu blistavosti u odnosu na prvu postavku od prošle godine.

Projekat firme ZAS Architects Dubai, vredan 550 miliona dolara je opisan kao „prvi takve vrste – ultra luksuzno urbano odmaralište“. Pokrivaće površinu od 186.000 kvadratnih metara i sastojaće se od dve arhitektonski „dramatične“ kule postavljene na modernom „podijumu“. Oba kule će imati 53 sprata, gde će se u jednoj nalaziti 448 hotelskih soba, a u drugoj 280 apartmana.

Posetioci će biti oduševljeni i pre nego što uđu u jednu od zgrada. U silaznom i ulaznom području koja su smeštena na podijumu, nalaziće se i „razvijati“ 3D projekcije koja će uključivati vizije bujne prašume i podvodnog raja stvorene pomoću raznih audiovizuelnih efekata, robotike i 3D video tehnologije mapiranja.

Unutar podijuma, nalaziće se zatvoreni/otvoreni zabavni centar, sa kuglanom, trampolina parkom i „laser tagom“. Međutim, finalni detalj će se nalaziti se na vrhu podijuma.

Ovo je mesto gde će posetioci naći 7.000 m² otvorenu prašumu, javnu atrakciju prepunu bujne vegetacije i sopstvenih senzornih sistema za kišu radi simulacije vlažnog tropskog okruženja. Prema firmi ZAS, ovo će stvoriti maglu među drvećem i dati utisak da ste okruženi kišom.

Voda koju će koristi sistem za kišu će se reciklirati, nakon što se prikupi od kondenzacije i sačuva. Kako bi se osigurala efikasna upotreba, senzori će otkrivati gde su ljudi i prskanje će se aktivirati samo u tim područjima.

Takođe, u okviru područja prašume, posetioci će moći da pronađu potok gde se mogu opustiti i peščanu plažu sa bazenom gde se mogu zabaviti. Takođe će biti i staze za različite avanture, zona za igranje, vodopadi i močvara inspirisana Parkom iz doba Jure, kao i kafe-bar za osveženje, prenose mediji.

https://twitter.com/nuDubai_Emma/status/761143888061075456

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike