Odeća Margaret Tačer na aukciji

Predmeti koji su pripadali bivšoj britanskoj premijerki Margaret Tačer biće prodati na aukciji, pošto je poznati muzej primenjene umetnosti Viktorija end Albert (Victoria and Albert – V&A) odbio da izložio njenu odeću.
Odeća, nakit i torbe koji se poistovećuju s Gvozdenom lejdi biće na aukciji u Kristiju sledećeg meseca.

Muzej V&A koji poseduje jednu od najvećih modnih kolekcija na svetu i nedavno imao prilične uspehe s izložbama odeće poznatih kao što je Dejvid Bouvi, potvrdio je juče da mu je ponuđena odeća Margaret Tačer, preneo je Gardijan (The Guardian).

“V&A je učtivo odbio ponudu za odeću baronese Tačer, smatrajući da ta arhiva britanske političke istorije najbolje odgovora nekoj drugoj kolekciji koja će se fokusirati na suštinske socijalne istorijske vrednosti”, naveo je muzej.

Kristi je danas saopšio da će 150 predmeta biti prodavano 15. decembra u Londonu i još 200 na internet aukciji između 3. i 16. decembra, prenela je agencija Asošijetid pres.

Procenjeno je da kolekcija predmeta Margaret Tačer vredi oko 500.000 funti (oko 700.000 evra). Margaret Tačer je preminula u aprilu 2013. u 88. godini.

(Beta)

Ostavite komentar