Oduvek ste želeli da vodite knjižaru? Svratite u ovaj gradić…

Foto: Pezibear/Pixabay.com

Za sve one koji smatraju da “grad bez knjižare nije grad” i koji vole da provode dane među knjigama, sajt AirBnB ima pravi predlog za odmor.

Za sumu od 150 funti (oko 200 evra) nedeljno svako ko poželi može da postane “knjiški moljac” u Vigtaunu, u Škotskoj.

Tokom boravka u ovom gradu, poznatom kao “grad knjige” zbog sajma knjiga i velikog broja knižara, biće smešten iznad knjižare i radiće 40 sati nedeljno prodajući knjige.

Moći će, takođe, da usavrši veštinu prodaje knjiga kroz obuku koju će mu pružiti lokalno udruženja knjižara, a biće mu pružana i prilika da ostavi “vlastiti pečat” u knjižari u kojoj će raditi.

“Ova akcija ima za cilj da promoviše knjižare, podstakne obrazovanje i ugosti ljude iz svih krajeva sveta u škotskom gradu knjige”, piše na sajtu AirBnB, prenosi Gardian.

“Nazvao bih je radnim odmorom”, kazao je Ejdrijen Turpin, direktor sajma knjiga u Vigtaunu.

“To je poseban tip odmora za ljude koji ne misle da je vođenje knjižare posao. Mi im nudimo iskustvo, mogućnost da ostvare svoj san”, naveo je on.

Turpin, ipak, upozorava potencijalne turiste-knjižare da rad u knjižari može biti težak, posebno u malom gradu kakav je Vigtaun.

“To nije odmor za svakog”, istakao je on, dodajući da je ova inicijativa pokrenuta i da bi se skrenula pažnja na Vigtaun i privuklo što više turista.

Dosad je bilo 10 interesenata za ovu akciju. Poslednji je bio jedan bračni par 80-godišnjaka iz Amerike koji je oduvek želeo da poseduje knjižaru i kome je ovo bio svojevrsni “medeni mesec”.

(Tanjug)

Ostavite komentar