najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

On je svirao “Imagine” na dan masakra u Parizu (Video)

Teroristički napad u Parizu šokirao je svet, a malo nade u bolje sutra dao je pijanista koji je zasvirao “Imagine”. Pesma Džona Lenona postala je simbol mira, a sada napokon se zna ko je muškarac koji je došao biciklom kako bi zasvirao ispred Bataklan dvorane gde se i dogodio napad.

Riječ je o Davidu Martelu, 34-godišnjem Nemcu koji je za vreme napada bio u pabu i gledao utakmicu – i to u Nemačkoj. Kada je video što se dogodilo na televiziji, odlučio je da putuje sedam sati kako bi lično došao u Pariz. “Imao sam potrebu da napravim nešto. Želeo sam da dođem i pružim utehu, dam malo nade”, poručio je Martel za medije.

Muzičar je inače stigao biciklom, pa je celo vreme vozio svoj prenosni pijano. Obećao je da će svirati na svim mestima koja su doživela bilo koji oblik terorizma. “Moj doprinos celoj ovoj situaciji biće turneja gde ću svirati na svim mestima gde su se dogodila ubistva. Pariz je grad ljubavi! Zauvek! Ako se ovaj teror nastavi, život u Evropi više neće imati smisla. Svojom muzikom borim se u ime mira”, poručio je pijanista.

https://www.youtube.com/watch?v=ynsq5ms9lvI

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike