U trendu

Oprez na bazenu

Ne mogu svi da priušte sebi odlazak na more, pa će mnogi spas potražiti na bazenu. Međutim, ma koliko kupanje u bazenu imalo pozitivnih strana, postoje i one ružnije, nažalost. Dobro je da ih znate, a odluku da li ćete se prepustiti uživanju u bazenu ostavljamo vama. Moraćete da odlučite sami!

Plivanje pozitivno utiče na figuru, zdravlje i psihu uopšte, to je već poznato. Ukoliko imate koji kilogram viška, zdravije je otarasiti ga se plivanjem nego dijetom; ujedno je i mnogo lakše. Drugo, dok plivate, manja je mogućnost da se povredite nego dok vežbate u fitnes salama ili teretanama. Opet je plivanje i mnogo lakše.

Postoji još jedna zgodna stvar: u bazenima se može primenjivati i hidromasaža, što će sigurno doprineti poboljšanoj cirkulaciji i smanjenju celulita. Zbog velike količine hlora u bazenskoj vodi, verovatnoća da u bazenu „zakačite“ neku kožnu ili vaginalnu infekciju je zanemarljiva.

S druge strane, mogućnost da dobijete infekciju, kožnu ili vaginalnu, ipak postoji. Možete je dobiti preko ne baš najčistijih dasaka ili betona, svlačionice. Ukoliko volite da plivate u zatvorenom bazenu, tu postoji mogućnost i da dobijete još neke vrste infekcija, jer u zatvorenim bazenima nema sunčevih zraka, koji uništavaju viruse koji su uzročnici baš tih infekcija.

Bez obzira na sve, nemojte da vas to spreči da uživate na bazenima u ove tople letnje dane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.