U trendu

Organizatori dodele Oskara ove godine crveni tepih zameniće bojom šampanjca

LOS ANĐELES – Ispred Dolbi teatra u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodele Oskara razmotali su tepih boje šampanjca, a on je inače do sada bio tradicionalno crvene boje.

Domaćin 95. dodele Oskara Džimi Kimel rekao je novinarima u šali da misli da odluka da se umesto crvenog tepiha stavi tepih boje šampanjca „pokazuje koliko smo uvereni da neće biti prolivene krvi“.

Odluku o promeni boje doneli su kreativni konsultanti Lisa Lav, dugogodišnja saradnica Voga, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u Njujorku, preneli su američki mediji.

Ove će godine tepih biti delimično prekriven kako bi zaštitio zvezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oskara datira iz 1961. godine, kada je održana 33. dodela Oskara u Santa Moniki. Šira javnost nije videla crveni tepih u punom sjaju na televiziji sve do 1966. godine, kada je dodela Oskara prvi put emitovana u boji.

Ovogodišnja dođela Oskara počinje u ponedeljak u dva sata ujutro prema evropskom vremenu (odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar