najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Oslobođeni motociklisti koji su zajedno kupovali sladoled

Petorica motociklista u Australiji uhapšeni su pošto su zajedno kupovali sladoled, ali su, ipak, pušteni danas pošto nije bilo dokaza da su planirali neki opaki kriminal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Petorica muškaraca iz grada Viktorije bilo je u pritvoru tri nedelje, pošto su viđeni da zajedno kupuju sladoled, a prema zakonu o zabrani udruživanja, nije legalno da više od dvojice motociklista bude zajedno u javnosti.

Danijel Lovet, Bane Alajbegović, Dario Halilovič, Krešimir Bašić i Daren Heli, uhapšeni su na Zlatnoj obali na istoku Australije dok su bili na odmoru, danas su oslobođeni pošto su povučene optužnice zbog nedostatka dokaza.

Oni su optuženi po zakonu o sprečavanju nezakonitog udruživanja koji je 2013. usvojila savezna država Kvinslend kako bi se razbila organizovane kriminalne grupe.

Advokat optuženih Bil Pots je rekao medijima da bi za procesuiranje slučaja bilo potrebno 500.000 australijskih dolara poreskih obveznika (oko 300.000 evra).

“Njihov jedini greh, njihov jedini zločin, bio je taj što su kupovali sladoled na javnom mestu”, rekao je Pots, dodajući da je najveća kontroverza da li su želeli čokoladu ili vanilu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike