najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovacije za Beogradsku filharmoniju u Moskvi

Beogradska filharmonija i violinista Nemanja Radulović, pod upravom dirigenta Danijela Rajskina, ispraćeni su ovacijama na koncertu pred punom dvoranom Čajkovski u Moskvi.

Nastupom Beogadske filharmonije u utorak uveče otvorena je koncertna sezona Moskovske filharmonije.

„Koncert je bio divan kao i ugodjaj u prepunoj sali u kojoj nam je bila čast da nastupimo. Uživali smo od prve note do poslednjeg takta, a za bis smo odsvirali kolo Pašonu koje je doživelo više nego topao prijem. Sve vreme sam osećao kako publika divno sluša i upija“, izjavio je violinista Nemanja Radulović.

Ovo je bio Radulovićev koncertni debi u Moskvi, a sa beogradskim muzičarima izveo je Koncert za violinu i orkestar Arama Hačaturjana, prenela je Beogradska filharmonija.

Beogradska filharmonija predstavila se moskovskoj publici simfonijom „Iz novog sveta“ Antonjina Dvoržaka, izvela je i „Grlice“ iz baleta Ohridska legenda Stevana Hristića, kao i „Marš na Drinu“ Stanislava Biničkog.

„Nemamo više biseva, ali ćemo zato brzo doći sledeći put“, rekao je dirigent Rajskin publici koja je bila na nogama.

„Orkestar je ostvario izuzetan uspeh i predstavio se u najboljem mogućem svetlu. Ovo je fantastičan početak nakon 20 godina od poslednjeg nastupa i već se otvaraju planovi za budućnost za koje sam siguran da će se ubrzo ostvariti“, izjavio je dirigent Rajskin.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike