najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovoj devojci Fejsbuk je ugasio nalog zbog imena: Misle da sam terorista

Devojci po imenu Isis Anšali Fejsbuk je deaktivirao profil. Očigledan razlog za to je njeno ime.

„Fejsbuk misli da sam terorista. To što sam im poslala kopiju svog pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju profil“, napisala je ova inženjerka iz San Franciska na Tviteru.

Jedini razlog blokade njenog profila je njeno ime, koje je isto kao ime Islamske države, poznate i kao ISIS.

Isis Anšali nije želela da odustane, pa kada Fejsbuk nije reagovao na njene apele, nastavila je i dalje da im šalje poruke. Na kraju su shvatili da govori istinu pa joj je profil u međuvremenu ponovno aktiviran, prenose mediji.

Fejsbuk već neko vreme ima pravilo po kojem se na njemu možete prijaviti samo pod pravim imenom, što je izazvalo brojne rasprave. Kada u Fejsbuku posumnjaju da korisnici koriste lažna imena, blokiraju ih i zatraže neki od ličnih dokumenata, koji potvrđuje da je to pravo ime osobe koja koristi nalog.

U nekim slučajevima suspendovani su i oni koji su na Fejsbuku koristili svoje pravo ime, ukoliko je administratoru sve to bilo sumnjivo. Onima koji ne dokažu da im je to pravo ime Fejsbuk trajno blokira profile. Ova društvena mreža nedavno je obećala da će ublažiti pravilo o korišćenju pravog imena, najavivši dodatne opcije koje će poboljšati verifikaciju profila.

Zaposleni u Fejsbuku su odgovorili Isis i izvinili joj se zbog svega, istakavši da će Fejsbuk ispraviti svoju grešku.

1 komentar
  1. gogo

    E, baš slučajno je dobila to ime, neka majku i oca pita zašto to ime.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike