Paklene vrućine: Danas i sutra maksimalna temperatura od 36 do 39 stepeni

Foto: White77/Pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se na području Srbije danas i sutra očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 36 do 39 stepeni.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa slabim i umerenim, južnim i jugoistočnim vetrom, jutarnjom temperaturom vazduha od 16 do 25, a najvišom dnevnom od 34 do 39 stepeni.

Uveče u severnim krajevima očekuje se naoblačenje i osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnom pojavom pljuskova i grmljavine.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa slabim i umerenim, južnim i jugoistočnim vetrom, jutarnjom temperaturom vazduha oko 25, a najvišom dnevnom oko 38 stepeni.

U toku noći očekuje se naoblačenje i osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom, uz mogućnost kratkotrajnog pljuska i grmljavine.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 15. jula, u četvrtak biti promenljivo oblačno, svežije vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim će do kraja perioda biti pretežno sunčano vreme sa temperaturom oko ili malo iznad proseka, a samo u ponedeljak, uz prolazno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

(Tanjug)

Ostavite komentar