najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Parada pobede u Moskvi (UŽIVO)

Na Crvenom trgu u Moskvi počela je velika vojna parada povodom 70 godina od pobede nad nacizmom kojoj će prisustvovati blizu 30 svetskih lidera.

Govor je održao predsednika Rusije Vladimir Putin. Na kraju govora upriličen je minut ćutanja za postradale u Drugom svetskom ratu.
Putin je čestitao svima Dan pobede, učesnici parade su uzviknuli tri puta „ura“, a potom je intorina ruska himna.
– Zadatak Rusije je i da spreči svetske pretnje na neblokovskom osnovu. Samo tada mi ćemo obezbediti mir na planeti – poručio je Putin čestitajući praznik svim učesnicima parade, gostima i prijateljima i odajući priznanje, kako je rekao, svima koji su se borili protiv fašizma.
Predstavljajući vojnike 10 zemalja koji učestvuju na paradi, Putin je predstavio i Gardijsku brigade Vojske Srbije rekavši da su hrabri otpor fašizmu pokazali i Srbi.

Foto: printskrin Jutjub

Među gostima na paradi u Moskvi su šefovi država ZND, Azije, lideri članica BRIKS, uključujući kineskog predsednika Sji Đinpinga, predsednici balkanskih zemalja, Kipra, generalni sekretar UN Ban Ki Mun, učešće je najavio i grčki premijer Aleksis Cipras, a kubanski predsednik Raul Kastro je prvi od pozvanih svetskih lidera doputovao u posetu Rusiji, još u utorak.
Gledajte prenos Parade iz Moskve uživo:

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike