najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Parada ponosa (FOTO)

Parada ponosa održana je danas u Beogradu bez incidenata, u mirnoj atmosferi.

Početak povorke u 12.20 označila je “prva kuma” Parade ponosa Biljana Srbljanović koja je izjavila da su učesnici današnjeg Prajda solidarni s migrantima koji traže pravo na sreću i mogućnost da se slobodno kreću.

U povorci su bili i ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Prisustvovao je i veći broj ambasadora, među kojima šef delegacije EU u Srbiji Majk Devenport, američki ambasador Majkl Kirbi, kao i član Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn.

Među učesnicima Parade bili su i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović sa suprugom, funkcioner Socijaldemokratske partije (SDS) Nenad Konstatinović i predsednik Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović.

Kolonu, koju je nadletao policijski helikopter, obezbeđivao je veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom.

Okupljeni su oko 13.20, polako počeli da se razilaze ispred Skupštine Grada, a organizatori su im ukazali da dok odlaze, iz bezbednosnih razloga, skinu sa odeće oznake Prajda.

Okupljeni su imali transparente na kojima je pisalo “Moja prava, moji zahtevi”, “Da volim koga želim, a ne koga moram”,  nosili su i zastave, šarene balone, pištaljke i igrali uz muziku sa razglasa.

Tokom šetnje je održan “minut urlanja”, protiv nepravde prema migrantima.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike