najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pedeset nijansi sive dobitnik Zlatne maline

Filmski hit “Pedeset nijansi sive” osvojio je Zlatnu malinu, nagradu koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini, saopšteno je na ceremoniji u Los Andjelesu.

Ekranizacija popularnog erotskog romana spisateljice E.L. Džejms osvojila je čak pet Zlatnih malina, uključujući onu za najgori film, scenario, glavnu mušku ulogu, glavnu žensku ulogu i glumački par, prenosi danas agencija AP.

Film “Pedeset nijansi sive” podelio je neslavno filmsko priznanje za najgori film sa ostvarenjem o superherojima “Fantastična četvorka”.

“Fantastična četvorka” osvojila je Zlatnu malinu i za najgori rimejk i za najgoreg režisera.

Nagradu za najgoreg glumca u sporednoj ulozi dobio je Edi Redmejn za film “Jupiter – uzdizanje”.

Silvester Stalone osvojio je Zlatnu malinu iskupljenja, kao raniji dobitnik Zlatne maline za novu ulogu koja je unapredila njegovu karijeru.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 757 članova Fondacije “Zlatna malina” koja parodira američku Akademiju za filmsku umetnost koja dodeljuje Oskare.

Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te pogrdne nagrade. On se 2012. “zakitio” Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu “Tatin sin”.

Glumac je 2011. godine za film “Džek i Džil” dobio dve Zlatne maline – kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru.

Sendler je u “Džeku i Džil” igrao brata i sestru jednojajčane blizance, što je biološki nemoguće. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je “pobedio” u čak 10 kategorija.

Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturu maline veličine loptice za golf na filmskoj traci. Sve je ofarbano zlatno-žutom bojom, a košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini “pobednici” koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike