U trendu

Penthaus iz snova: Ovde je živela Marija Putin, kćerka ruskog predsednika (foto)

Penthaus u kom je živela Marija Putin, najstarija kćerka Vladimira Putina, prodaje se za 2,8 miliona dolara, piše Newsweek.

Putinova 35-godišnja kćerka sa svojim partnerom je nekoliko godina živela u Vuršotenu u Holandiji, a javnost je za tu informaciju saznala 2013. godine kada je holandski list De Telegraaf objavio da su je komšije viđale u lokalnim prodavnicama.

Penthaus u kojem su živeli sastoji se od 12 soba, od kojih je čak šest spavaćih, dvospratni je i nalazi se na osmom spratu. Ima 700 kvadratnih metara i krovnu terasu od još 150 metara.

Marija je Holandiju navodno napustila 2014. godine nakon avionske nesreće na istoku Ukrajine pripisane ruskim separatistima. Putin nikad nije bio zadovoljan činjenicom da mu kćerka napušta Rusiju, a njegovi strahovi povećali su se kada je otkriveno prebivalište lepe plavuše.

„Holandski mediji ne samo da su ugrozili sigurnost svoje državljanke, već su ugrozili i članicu porodice vođe prijateljske države“ rekao je ministar spoljnih poslova Rusije 2013. godine za jednu rusku radio stanicu.

Još 2011. godine holandski mediji otkrili su povezanost najstarije Putinove kćerke sa vlasnikom pentausa koji se danas prodaje, holandskim biznismenom Joritom Fasenom sa kojim je ona navodno danas u braku.

https://twitter.com/protesting2016/status/812525137983574017

Fasen je privukao pažnju javnosti kada je napadnut 2010. u Moskvi, gde je bio zamenik predsednika jedne ruske konsultantske kompanije, a pretukli su ga telohranitelji ruskog bankara Matveja Urina, nakon čega su on i saradnici završili u zatvoru, a ubrzo je izgubio i licencu za pet svojih banaka. Takva brza i rigorozna kazna za ruskog bankara povukla je pitanje o tome ko je Fasen, kad je toliko uticajan i važan.

„Ako malo razmislite o tome kako holandski državljanin može da bude tako uticajna i značajna osoba, samo jedan logičan odgovor pada na pamet – on je zet nekog veoma važnog“, rekla je novinarka Julija Latnina 2010. godine na radio stanici Echo Moskvy, na šta je njena koleginica Olga Romanova dodala da već dugo kruže glasine da je on zet Vladimira Putina.

Gde se danas nalaze Putinova najstarija kćerka i njen partner nije poznato, ali prošle godine Njujork Tajms je objavio da su se vratili u Rusiju i da žive u Moskvi.

Fotografije penthausa možete pogledati ovde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.