najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Počinje Animanima u Čačku

Međunarodni festival animiranog filma Animanimaodržaće se deveti put u Čačku od 10. do 13. septembra, saopštio je danas Dom kulture u tom gradu, koji organizuje festival.

U ovogodišnjem takmičarskom programu biće prikazano četrdeset filmova iz dvadeset zemalja, a festival će otvoriti animirani film kineske rediteljke Jukai Du “Put napolje”.

O festivalskim nagradama odlučivaće žiri koga čine Hefang Vei, autorka iz Kine koja već duže vreme živi u Francuskoj i radi u studiju animacije “Folimaž” u Valensu, Tomas Renoldner, austrijski reditelj i rukovodilac studija za animaciju na Akademiji lepih umetnosti u Beču, i Stefano Saso, dizajner zvuka i predavač na katedri za nove medije na Akademiji lepih umetnosti u italijanskom gradu Maćerati.

Najbolji film festivala po odluci žirija dobiće nagradu Grand Prix “Zlatni štift”, a ostale nagrade su posebna nagrada žirija za posebno dostignuće, specijalna priznanja svakog od tri člana žirija i nagrada publike.

Pored takmičarskog biće održani i drugi programi kao što su revije animiranih filmova reditelja Tomasa Renoldnera iz Austrije, Aleksandra Hrapovicka iz Poljske, Maroša Broja iz Slovačke, kao i retrospektiva radova beogradskog animatora Igora Ćorića pod naslovom “Do kraja sveta i natrag”.

Biće priređena i izložba radova umetničke Mreže “Fijuk” iz Beograda.

Za najmlađe posetioce Animanime biće prikazani animirani filmovi o profesoru Baltazaru i održana radionica za animaciju koju će voditi animator iz Beograda Miloš Tomić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike