Počinje Festival muzičkog dokumentarnog filma

Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma počinje sutra u Domu kulture “Studentski grad” na Novom Beogradu i do 26. juna će biti prikazano više domaćih i inostranih ostvarenja posvećenih tom žanru.

Pod sloganom “Dokumenti našeg ritma”, u takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom aktuelni filmovi inostrane produkcije, najavili su danas organizatori.

Festival će biti otvoren filmom “B Movie: Požuda i zvuk u Zapadnom Berlinu” o berlinskoj alternativnoj umetničkoj sceni osamdesetih godina prošlog  veka, a biće zatvoren filmom “Pola stoljeća diska” o prvim disko-klubovima u Jugoslaviji.

Na programu prvog dana festivala će biti projekcije filmova “Maske” Brankice Drašković  i “Limunovo drvo” Branka Radakovića.Otvaranje će obeležiti i razgovor sa Srdjanom Gojkovićem Giletom, frontmenom grupe Električni orgazam i koncert benda Maljčiki.

Programski direktor festivala Igor Toholj kaže da je ovo prvi festival te vrste u Srbiji čija misija je posebno usmerena na to da se studentska populacija “vrati pod okrilje urbane kulture – kako pop kulture, tako i rokenrola”.Na zatvaranju festivala nastupiće, kako je najavljeno, beogradska grupa S.T.R.A.H.

(Beta)

Ostavite komentar