U trendu

Pogled kroz trepavice

Nov trend u kozmetici opet su guste i dugačke trepavice. Ovog proleća one treba da daju licu glamurozan ali i tajanstven izraz filmskih diva. Ako želite da izgledate kao devojka s naslovne strane nekog od glamuroznih časopisa, isprobajte ove savete.

Sigurno ste se mnogo puta zapitali kako da šminkom postignete pogled koje se pamti. Naravno, to ćete postići maskarom. Maskare koje u svojoj bazi sadrže dlačice, i to, verovali ili ne, čak iz krzna nerca, vlakna likre, vosak i polimere slične prirodnom keratinu trepavica daju pre svega gustoću. Ovakve maskare obično imaju debelu i gustu četkicu pomoću koje se sastojci ravnomerno nanose na trepavice obavijajući svaku pojedinačno i čineći je debljom i dužom. A to vam je i željeni cilj, zar ne?

Ako je četkica maskare savijena u luk, onda služi za savijanje trepavica. O ovakvoj „ondulaciji“ trepavica, svedoči i engleski izraz curling effect, koji obavezno stoji na pakovanju takvih maskara. U poslednje vreme na tržištu ima sve više maskara tipa „dva u jednom“. Pomoću ovakvih maskara trepavice se najpre namažu osnovnim, belim slojem, koji ih povećava zahvaljujući mikrovlaknima. Potom se oboje drugom četkicom u željenoj boji.

Ukoliko, i pored svih ovih saveta, niste zadovoljni svojim trepavicama, ne očajavajte, jer je izbor veštačkih trepavica velik. Tako će se na kraju ipak naći za svakoga po nešto. Odaberite svoju savršenu kombinaciju i „progledajte“ ovog proleća. Obazeno priuštite sebi pogled koji se pamti. Ko zna, možda će nekome baš zapasti za oko.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike