Pogledajte kako nas prisluškuju!

Danas (nedelja, 21. maj) u 15:30 na RTS 2 pogledajte emisiju iz serijala „Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“ o tome kako nas prisluškuju!

Časlav Maksić je master nauka, i to onih koji svojim znanjem dopiru do najtananijih skrivenih veština koje su danas na ceni.

Radeći kao rukovodilac Grupe za informacionu bezbednost i interoperabilnost organa državne uprave, Časlac Maksić je i sudski veštak za informatičku forenziku.

Mira Adanja-Polak je uložila dosta truda da zadobije njegovo poverenje, kao i da razgovor pred kamerama oslobodi svih malih tajni koje izgovara, kako ne bi dao mogućnost ikome da uđe u sve detalje razotkrivanja onih koji prisluškuju neovlašćeno u ime bilo koga.

Obuka Časlava Maksića je posebna jer za ono što radi polaže računa samo svojoj savesti i sudu ako ga taj sud konsultuje kao veštaka i ako ga razume.

Njegovi problemi nisu u znanju i veštinama posla kojim se bavi nego u neprepoznavanju i nesvesnosti onih koji hoće da koriste njegove podatke, a nisu savladali znanja i maksimalno poverenje u stručnost veštaka.

Časlav Maksić odgovara isključivo svojoj savesti, a sve što vidi i ćuje – proveri odmah, a nakon rešenja i predaje dobijenog zadatka zaboravi.

Sektor kojim se bavi napreduje iz dana u dan i zato svoje vreme provodi sa svojim učiteljem sa kojim vozi bicikl i razmenjuje sve zavrzlame i nepoznanice svog neobičnog posla.

Emisija je snimljena na lokaciji koju je Časlav Maksić sam izabrao, jer tamo gde radi, TV kamera, kao ni novinari – nemaju pristup.

Emisije „Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“ možete da pratite:

  • nedeljom u 15:30 na RTS 2
  • petkom u 13:30 na RTS 1
  • petkom u 21:30 na RTS 3
  • ponedeljkom u 21:30 na RTS satelitu

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike