U trendu

Poljska policija na udaru krpelja i stenica

Poljsku policiju u Poznanju nikako da ostave na miru krvoločni insekti, prvo golubiji krpelji koji su u aprilu desetkovali celu jednu policijsku stanicu, a sada su zbog istrebljivanja stenica zatvorene ćelije pa policija nije imala gde da pritvara izgrednike.

„U policijskoj stanici Novi grad u ćelijama za pritvor boravio je muškarac koji je na odeći imao stenice. Zbog toga je obavljena dezinsekcija“, potvrdio je napade stenica portparol policije u Poznanju Andžej Borovjak poljskoj privatnoj televiziji TVN24.

Gledalac koji je televiziju obavestio o novom ataku krovoločnih insekata na policajce u Poznanju rekao je da su stenice izujedale trojicu policajaca ali njihovi nadredjeni ignorisali su to i tek kada je za to čuo regionalni komandant policije ćelije su zatvorene da se stenice unište.

„Zbog toga u celom Poznanju nije bilo gde da se pritvore privedeni“, javlja TVN24.

U ratu sa poljskom policijom krpelji su bili uspešniji od stenica, pošto su izujedali 23 policajca i čitava četvrtina policajaca iz te stanice morala je zbog krpelja na bolovanje.

Dezinsekcija nije bila efikasna i na kraju je zatvorena cela zgrada da se renovira, ne bi li se tako uništili krpelji.

Ujed te vrste krpelja prilično je bolan zato što su njegove sline izuzetno jak alergen a promene na koži zadržavaju se ponekad i oko pola godine, medjutim veterinari su upozorili da su za frontalni napad krpelja delimično krivi sami policajci.

„To je vrsta kreplja koja napada pre svega golubove. Čovek samo povremeno postaje njegov izvor hrane. Policajci su verovatno isterali golubove a krpelji su ostali tako bez hrane“, kazao je veterinar Jan Šepticki.

(Beta)

1 komentar
  1. Djoka

    Ko ih šiša europljane. Oni gamad prskaju sokom zato i gamad ne umire. Da roknu oni malo Furadana bila bi gamad istrebljena ko ništa.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike