Pop zvezda Selena Gomez otkrila da je obolela od lupusa

Dečja zvezda koja je postala pop ikona Selena Gomez otkrila je da je obolela od lupusa i da je u tajnosti 2013. bila podvrgnuta terapiji zbog čega su počele da kruže glasine da ide na kuru odvikavanja od droge ili da ima ljubavne jade.

Američka pevačica koja sada ima 23 godine u decembru 2013. otkazala je turneju po Aziji i Australiji i rekla da joj je potrebno da neko vreme bude sama i da boravi na lečenju u lekarskoj ustanovi u Arizoni.

Tabloidi su spekulisali da se radi o lečenju od neke zavisnosti ili da pati posle prekida sa pevačem Džastinom Biberom.

“Dijagnostikovali su mi lupus i imala sam hemoterapiju. To se zapravo desilo za vreme moje pauze”, rekla je ona u intervjuu koji je juče objavio časopis Bilbord (Billboard).

Lupus je autoimuna bolest u kojoj imuni sistem napada tkiva i organe osobe. Američka lupus fondacija navodi da je to hronična bolest koja pogađa oko pet miliona ljudi širom sveta i posebno pogađa žene u reproduktivnim godinama.

“Toliko sam želela tada da im kažem, nemate pojma ja sam pod hemoterapijom, vi ste budale”, rekla je pevačica.

Rekla je da se zatvorila u kuću dok se nije osećala dovoljno sigurna u sebe i dodala da joj je prijateljstvo s pevačicom Tejlor Svift pomoglo da prebrodi krizu.

Posle kure lečenja Selena Gomez je nastavila svoj uobičajeni ritam i vratila se na scenu sa drugim solo albumom “Revival”, koji treba danas da izađe.

Internet sajt Popdust je 2013. izvestio da je pevačica obolela od lupusa što su njeni predstavnici tada odbili da komentarišu.

(Beta)

Ostavite komentar