Popodne ponovo pljuskovi sa grmljavinom

U Srbiji pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima; ponegde nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom. 

Najniža temperatura od 13 do 19, najviša od 27 do 30 stepeni.

Beograd: Pretežno sunčano i toplo, uveče je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab, severni. Najniža temperatura 18, najviša 29 stepeni.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 18°C, maksimalna 29°C,
Užice: minimalna 14°C, maksimalna 27°C.
Novi Sad: minimalna 16°C, maksimalna 30°C,
Subotica: minimalna 16°C, maksimalna 30°C,
Kragujevac: minimalna 14°C, maksimalna 28°C,
Negotin: minimalna 17°C, maksimalna 29°C,
Niš: minimalna 16°C, maksimalna 28°C,
Priština: minimlna 14°C, maksimalna 27°C.

Evropa: U većem delu pretežno sunčano. Na severu kontinenta, na Balkanu, u oblasti Alpa i na britanskim ostrvima mestimično pljuskovi i grmljavina.

Upozorenja i najave RHMZ Srbije
Na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić i h.s. Sečanj vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava, a kod Pančeva ispod granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja kod Jaše Tomić tokom 15. jula, a nizvodno kod Sečnja i Pančeva tokom 16. jula. Na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jadru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu od 15. do 17. jula bez dostizanja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Manja lokalna izlivanja moguća su na bujičnim vodotocima ovih slivova.

Prognoza vremena za 17. jul

Pretežno sunčano i toplo, posle podne ponegde su mogući pljuskovi sa grmljavinom.

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike