Potraga za herojem: Spasio čoveka sekund pred smrt (foto)

Britanska policija izdala je “poternicu” kakva se ne viđa često – u potrazi su za neimenovanim herojem koji je od sigurne smrti na prugama podzemne železnice spasio bolesnog muškarca.

Nesrećni čovek se, čekajući voz, srušio na šine na jednoj od stanica u Londonu, kojom vozovi jure svakih nekoliko minuta. Rizikujući sopstveni život nepoznati muškarac je bez razmišljanja skočio na šine i spasio ga, a bolesnom čoveku su ostali putnici pozvali hitnu pomoć. Kako je policija objavila u službenom izvještaju, zahvaljujući herojskom činu slučajnog prolaznika, zadobio je tek nekoliko ogrebotina i dobro se oporavlja.

“Silaženje na šine je opasno, a hrabrost ovog čoveka je za svaku pohvalu. Nadolazećem vozu je brzo signalizovano da stane, ali brza reakcija slučajnog prolaznika i ostalih putnika sprečila je tragediju. Zato u ime policije, želimo da mu odamo dostojno priznanje”, rekao je glavni i odgovorni Kris Horton, a fotografija dramatičnog trenutka objavljena je i na službenim stranicama policije.

Ostavite komentar

Oznake