Povratak u budućnost: Predviđanja iz filma koja su se ostvarila (Video)

Megapopularni film iz osamdesetih upravo je 21. oktobar 2015. uzeo kao datum dolaska likova iz filma: Martija MekFlaja i Doka Brauna u daleku budućnost. U filmu se tako mogu videti brojne situacije koje su predviđale dešavanja u nekoj daljoj budućnosti: od letećih automobila do letećih skejtova i sličnih tehnoloških dostignuća.

Nekolicina tadašnjih izuma, kojima su producenti želeli da gledaocima zagolicaju maštu – danas su postali stvarnost.

Bespilotne letelice

U filmu Povratak u budućnost 2015., dronovi (bespilotne letelice) su šetali pse i fotografisali ili snimali iz vazduha. Danas, dronovi u funkciji fotografa poslednjih godina su apsolutni hit.

Mobilno plaćanje računa

U filmu su se mogle videti naznake bežičnih internetskih naprava koje će omogućiti brzo i jednostavno plaćanje sa lica mesta. Naravno, danas postoji niz aplikacija koje omogućuju takvu vrstu plaćanja.

Biometrički uređaji

Prepoznavanje otiska prsta koristi se kroz ceo film, međutim, u jednoj sceni Martijeva devojka otključava njihov dom pomoću otiska prsta. Danas se otisak prsta koristi za otključavanje pametnih telefona, sefova i brojnih drugih uređaja.

Video pozivi

Marti od poslodavaca dobiva otkaz putem video poziva. Iako daleko od stvarnosti osamdesetih, danas je to i više nego uobičajeno. Svi koristimo Skajp i slične platforme.

Pametne naočare

Jedna scena iz filma Povratak u budućnost 2015. pokazuje na koji način će tehnologija uticati na porodičnu dinamiku, kada deca za vreme večere umesto da razgovaraju sa roditeljima, ignorišu ih naočarima pomoću kojih gledaju TV. Google Glass, zvuči poznato?

Flat skrin TV

U kući porodice MekFlaj možemo da vidimo flat skrin TV, a i gledanje više kanala paralelno takođe je prisutno već dugi niz godina. LG je nedavno predstavio i ekrane koji pomalo podsećaju na panele koje smo videli u filmu.

Jedan komentar

Ostavite komentar