Poznati, razmaženi, bahati i nepristojni

Nepristojno ponašanje, zahtevi koji dovode do ludila i javno kritikovanje svih sa kojima je radila doveli su do toga da je glumica Ketrin Higl („Uvod u anatomiju“) spala na angažman za reklamu leka protiv prehlade, u kojoj ne govori ni reč. Oštra na jeziku, Ketrin je javno kritikovala skoro svakog sa kim je sarađivala.
A najgore su prošli scenaristi serije „Uvod u anatomiju“, pošto je glumica dala izjavu da neće primiti nominaciju za Emi nagradu zbog lošeg scenarija. Ona je 2010. godine raskinula ugovor sa televizijom ABC, jer joj se nije dopalo kako se njen lik Izi u seriji razvijao. Ketrin je napustila „Uvod u anatomiju“, ali se kasnije pokajala zbog te odluke. Atmosfera na snimanju filma „Dženino venčanje“ bila je još gora.

– Ketrin je veoma neprijateljski raspoložena prema kolegama, ali i asistentima u produkciji. Ona stalno nešto izvoljeva i ponaša se prema svima kao da smo joj sluge. Nikad je nisam čuo da je rekla „molim“ ili „hvala“, a teško onome ko je pogleda u oči dok joj se obraća – tvrdio je jedan od asistenata.

Ipak, asistenti na setu pronašli su način da joj napakoste tako što glumica unosi višak kalorija, a da toga nije ni svesna.

– Svaki put kada nam zatraži kafu sa zaslađivačem ili nemasnim šlagom mi joj stavljamo pravi šećer i punomasni šlag, pa je time izlažemo tajnom debljanju – otkrio je anonimni asistent.

Snimanje filma nekada može biti zaista stresan posao za celokupnu ekipu, od reditelja pa do samih glumaca. Nije retkost da sujeta i ego zvezda Holivuda izbiju u prvi plan. Neki su svoje ispade opravdavali i lošim periodom u životu.

Val Kilmer je od malih nogu glumio zvezdu, pošto je već sa 12 godina dobio prvi posao. Glumac je otišao sa seta tokom snimanja reklame za hamburgere, jer se posvađao sa rediteljem Džoelom Šumaherom, koji mu je rekao da ne toleriše njegovo loše ophođenje prema ostatku ekipe. Već tada je pokazao da sa njim neće biti šale. Brzo je stekao reputaciju da je s njim teško sarađivati.

– Moj problem je to što ponekad previše pričam, zaustavite me ako preteram! Ova moja osobina ne sviđa se rediteljima, ni glumcima, kao ni ljudima uopšte. Međutim, ne bih rekao da sam neki težak tip. Odlično se slažem sa svim kolegama, a mnogi od njih su mi i prijatelji – rekao je u jednom intervjuu popularni glumac.

Majkl Majers, koji je najpoznatiji po ulogama otkačenog tajnog agenta Ostina Pauersa, poznat je po izluđivanju ekipe i osoblja brojnim zahtevima. Glumac je tokom karijere među kolegama stekao reputaciju pravog manijaka, jer sve mora biti onako kako je on zamislio. 

Džin Hekman znao je da bude veoma težak za saradnju. Tako se 10 godina posle snimanja filma „Porodica čudaka“ saznalo da je scenaristu Nou Baumbaha na setu nazvao „pi..da“, a reditelju filma Vesu Andersonu je rekao: „Obuci pantalone i budi muško.“
Stivena Sigala odavno prati glas da se veoma arogantno ponaša prema kolegama i kaskaderima. Priča se da ima običaj da kaskadere šutne u međunožje, samo kako bi proverio da li nosi štitnike. I kolege glumce, koji nisu baš vični u borilačkim veštinama, voli da maltretira. Glumac se suočio i s brojnim optužbama za seksualno zlostavljanje.


Dženifer Lopez se na snimanju filma „Imate li znanje za drugo stanje“ u Los Anđelesu ponašala razmaženo i bahato i nije želela da priča sa drugim glumcima!

Ona bi odradila snimanja i povukla se u svoju prikolicu. Jedan od članova ekipe izjavio je da nikada nije video uobraženiju osobu. Ovako nedruštveno ponašanje bilo je, prema jednom izvoru, očigledan odgovor na proganjanja paparaca nakon njenog razvoda sa Markom Antonijem. 
Rasel Krou je poznat po svojom temperamentnosti. Naime, holivudski glumac učestvovao je u tučama u pripitom stanju, pretio je filmskim producentima da će ih ubiti, vređao ljude preko Tvitera.

Glumac se posvađao i sa Džordžom Klunijem, koga je u jednom intervjuu nazvao prodanom dušom. Da bi mu se izvinio, Rasel je Džordžu poslao knjigu poezije, ali Kluni nije želeo da prihvati izvinjenje.

Džordž Kluni se pak umalo pobio sa rediteljem filma „Tri kralja“ Dejvidom O Raselom, nakon što je video kako reditelj maltretira statistu. Kolega glumac Ajs Kjub je ovaj incident, koji je kasnije opisao kao da su dva bika jurnula jedan na drugog, snimio telefonom. 
I zvezda serije „Očajne domaćice“, kako tvrde neke njene kolege, ne ponaša se baš lepo. Dok se čuvena serija snimala, za Teri Hačer su govorili da je arogantna i umišljena, a mnogobrojne nesuglasice isplivale su na površinu već u prvim epizodama. Hačerova se branila tvrdnjama da su devojke bile ljubomorne jer je ona bila najveća zvezda u seriji, a ujedno i najplaćenija.
Dženifer Aniston tokom snimanja filma „Zamena“ u Konektikatu je bila jedina koja nije htela da ruča sa kolegama. Takođe, nije htela da se vozi u kombiju, već isključivo u svom luksuznom džipu. 
I jedan od najtraženijih holivudskih glumaca Marlon Brando bio je poznat i po sklonosti skandalima i sukobima s producentima i rediteljima, koji su često gubili nerve zbog njegove potrebe da improvizuje dijaloge i da menja scene.

Ipak, ima i divnih, dobrih primera:

Uma Turman i Kventin Tarantino

U svetskoj kinematografiji postoje neraskidive filmske veze, a to je slučaj i saradnja španskog reditelja Pedra Almodovara i Penelope Kruz, kao i poznatog holivudskog reditelja Kventina Tarantina i Ume Turman. Ovi reditelji su više puta javno priznali da su lepe glumice njihove muze, ali i dobre za saradnju. Ešton Kučer među kolegama je brzo postao popularan zbog jednostavnosti i skromnosti, a njegovo ponašanje nije se promenilo ni kad se domogao toliko željene slave i novca. Nikada se nije stideo skromnog porekla, a kad bi otišao u posetu svojima u Ajovi, pomagao bi mami oko kućnih poslova.
– Moja porodica ne priznaje slavu. Da im se pojavim u kući sav pun sebe, odmah bi me spustili na zemlju – kaže Kučer.

Ashton Kutcher – foto: Joe Corrigan/Getty Images

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike