najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Praškasta materija u Metropoliten operi možda ljudski pepeo

Praškasta materija koju je jedan čovek posuo u odeljak za orkestar u Metropoliten operi u Njujorku, što je izazvalo zabrinutost, možda je pepeo jednog ljubitelja opere, saopštila je danas američka policija.

Incident koji se dogodio u subotu popodne tokom izvodjenja opere italijanskog kompozitora Djoakina Rosinija “Viljem Tel”, primorao je zvaničnike Metropoliten opere da otkažu ostatak predstave, kao i večernje izvodjenje druge opere.

Prema rečima zvaničnika, nekoliko osoba iz publike kazalo je da im je jedan muškarac rekao da je došao u operu da pospe pepeo prijatelja.

Kako je navedeno, muškarac se nalazio ispred prvog reda sedišta kada je posipao praškastu materiju u odeljak za orkestar ispod scene tokom druge pauze, kada muzičari nisu bili prisutni.

Zvaničnici su naveli da će pepeo biti testiran, dodajući da im je poznat identitet muškarca koji ga je posuo, i da pokušavaju da dodju do njega.

“Drago nam je što ljubitelji opere dolaze u Metropoliten. Nadamo se da sa sobom neće donositi pepeo”, rekao je menadžer Piter Gelb.

Rosinijeva opera “Viljem Tel” pre ove sezone nije izvodjena u Metropoliten operi više od 80 godina.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike