U trendu

Pravi metak pogodio glumca tokom rekonstrukcije okršaja na Divljem zapadu

Glumac koji je učestvovao u rekonstrukciji oružanog okršaja u gradu Tumstounu, na nekadašnjem Divljem zapadu, pogođen je pravim metkom za vreme predstave na kojoj je trebalo da se koriste ćorci.

Incident se dogodio juče kada je grupa Tumstoun Vidžilanti (Tombstone Vigilante) prikazivala  oružanu bitku u tom rudarskom gradu iz 1800-ih koji se proslavio po Vajatu Erpu, Doku Holideju i okršaju kod O. K. korala. Tumstoun  se nalazi oko tri sata vožne jugoistočno od Feniksa u američkoj državi Arizoni, i sada broji oko 1.500 stanovnika, koji se uglavnom bave posetiocima koji dolaze da vide predstave i istorijska mesta.

Pištolj jednog od glumaca ispalio je bojevu municiju i jedan od članova glumačke trupe je pogodjen, saopšteno je iz kancelarije maršala u Tumstounu. Glumac Ken Kertis je odvezen avionom u bolnicu u Tuson, gde je operisan i izvadjen mu je metak. 

Jedna osoba koja je gledala je takođe dobila lakše posekotine od rikošeta ili šrapnela, ali nije joj bila potrebna lekarska pomoć.

Gradonačelnik Dasti Eskapul rekao je da je zaprepašćen da nisu svi pištolji koji su upotrebljeni u rekonstrukciji pucnjave pregledani i rekao je da će postrožiti propise za prikazivanje starih okršaja.

Dok je istraga u toku, prekinute su sve predstave u Tumstounu.

Grupa Tumbstoune Vidžilanti formirana je 1946. i posvećena je  očuvanju i prenosu istorije grada turistima koj posećuju taj grad blizu američko-meksičke granice.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike