najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Praznične čarolije

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika porodica i prijatelji rado se okupljaju u ambijentu u kojem se nalazi okićena jelka. Jelka može biti ukrašena blistavim kuglama, trakama, svećama, sušenim pomorandžama i narandžastim zvezdicama od sisala. Ne morate se zaustaviti na tome, već možete dati mašti na volju i okititi ceo stan.
Sto sa cvećem takođe će doprineti svečanoj atmosferi. Venac od grančica božikovine može da stoji kao ukras na prozoru. Zrna pinije, šipak, jabuke, orasi i bademi nalaze se u peharima i čašicama na simsu prozora. Interesantan je svečano ukrašeni držač za sveće u obliku spirale. Čempresi, lešnici i male zlatne kugle ukrašavaju ovaj stalak za sveće neobičnog oblika. Na brzinu možete napraviti i božićni venac od šimšira, četinara i malih šipaka, a na vencu se mogu naći i velike crvene sveće i trake istih boja.
Na red dolazi i ukrašavanje stola. Dekorisana trpeza je pravo rešenje za stvaranje slavljeničke atmosfere u vašem domu. Na sto možete staviti venac od iglica jelki, delova bršljana, zelenike i smreke. Crvene jabuke, male božićne kugle, orasi i keks u obliku srca obešeni o vrpce čine da ceo ambijent izgleda vrlo veselo i maštovito. Ako želite da na sto stavite i poneku sveću, najbolje je da one budu mirišljave, a oko njih stavite venac od borovih grančica, iglica i sasušenih krišaka jabuke.
Izuzetno prijatno i dobrodošlo osećaće se vaši gosti ako se u njihovim tanjirima nađe neka mala dekoracija. Stavite oko platnene salvete lančić od providnih perlica, a pored salvete stavite srce i raskošnu rascvetalu ružu. Možete napraviti i novogodišnju jelku u malom formatu – sićušno stablo jelke smešteno u tanjir i dekorisano minijaturnim ukrasima u obliku kuglica. Kada je sve spremno i gosti stignu, ostaje vam samo da uživate. Srećni praznici!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike