najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Preminuo Džordž Gejns, kapetan Lasard iz “Policijske akademije”

Danas je preminuo Džordž Gejns, koji je u Americi slavu stekao serijom ‘Punky Brewster’, a ostatak sveta ga uglavnom zna kao komandanta Lasarda iz ‘Policijske akademije’.

Glumac se nalazio u kćerkinoj kući u Vašingtonu kada je umro, okružen porodicom. Imao je 98 godina, a njegova kćer Ija je potvrdila tužnu vest Njujork Tajmsu.

Gejns je u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri prošao sve – od pozorišta do televizije i filma, ali najviše uloga ostvario je na televiziji u stotinama epizoda raznih sitcoma, humorističkih serija i TV drama. Od filmskih uloga najčešće se spominje ona u filmu ‘Tootsie’ uz Dastina Hofmana.

Osim što se bavio glumom, manje je poznato da je bio operski pevač. Do Drugog svetskog rata obrazovao se u Evropi, a potom se preselio u Ameriku, gde je postao član Njujorške Opere.

Bio je u braku sa glumicom i plesačicom Alin En MekLeri od 1953. godine. Imali su dvoje dece, sina Metjua i kćerku Iju. Metju je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1989. godine na putu za Nepal.

Sa svetla filma se u potpunosti povukao 2003. nakon što je odigrao poslednju ulogu u filmu ‘Just Married’ sa Eštonom Kučerom i Britani Marfi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike