najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Prepravio” automat, zaradio 47.000 evra

Domišljati Francuz (37) turskih korena, koji živi u Kelnu, prevario je automat za povraćaj plastičnih flaša i lako zaradio 47.000 evra.

Automat funkcioniše tako što se u njega ubace flaše, a zavisno od količine, on izbaci nekoliko centi ili evra. Međutim, vlasnik prodavnice pića, koji je stigao u Nemačku 2013. godine, nije dane provodio skupljajući flaše. Samo tri meseca nakon što se doselio, počeo je da kuje veliki plan jer prodaja pića nije išla dobro kako je očekivao.

U automat koji se nalazi u podrumu njegove radnje ugradio je magnetni senzor i izradio neku vrstu drvenog tunela pomoću kojeg je istu flašu stalno ubacivao u automat, uzimao novac, pa je potom ponovno vadio i ponavljao postupak.

Da bi dobio 47.000 evra, za koliko se obogatio, morao je istu flašu da ubaci čak 177.451 put.

Nije poznato koliko mu je dana za to trebalo, ali na sudu je rekao: ‘Imao sam uz sebe radio, inače bi bilo jako, jako dosadno’.

Da bi prepravio automat, potrošio je 5000 evra, što je prilično malo u odnosu na zarađeni iznos, prenose nemački mediji. Firma, u čijem je vlasništvu automat nije primetila prevaru, nego je policija došla do muškarca na osnovu anonimne prijave.

– Radi se o dobro proračunatoj i dugo planiranoj prevari – rekao je sudija, koji je Francuzu odredio 10 meseci zatvorske kazne zbog prevare.

Advokat kaže da njegov klijent ne poriče krivicu, ali tvrdi da nije mozak operacije, nego je samo kopirao ono što se već naveliko radi širom Nemačke.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike