Princeza Šarlota prvi put na balkonu Bakingemske palate

Britanska kraljica Elizabeta Druga i članovi kraljevske porodice nastavili su danas zvaničnu ceremoniju povodom kraljičinog 90. rodjendana.

Rodjendan je obeležen tradicionalnim vojnim defileom boja, a Elizabeta je pozdravila okupljene sa balkona Bakingemske palate.

Princeza Šarlota (1) danas se prvi put pojavila na kraljevskom balkonu u pratnji roditelja princa Vilijama i Kejt Midlton.

Elizabeta se u kraljevskoj kočiji, obučena u jarko zeleni kostim, dovezla u kraljevsku palatu.

U paradi je učestvovalo više od 1.500 vojnika i nekoliko stotina konja, a članovi kraljevske porodice posmatrali su sa balkona Bakingemske palate prelet Kraljevskih vazdušnih snaga i modernih borbenih aviona.

Veliki broj okupljenih pozdravio je britansku kraljicu i članove kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta Druga rodjena je u aprilu, ali se zvanična proslava njenog rodjendana tradicionalno organizuje u junu, zbog lepšeg vremena.

Zvona na katedrali Svetog Pavla u Londonu juče su obeležila početak zvanične ceremonije, a proslava u gradovima Britanije trajaće tri dana.

Kraljica će u nedelju na promenadi ispred Bakingemske palate organizovati svečani ručak za više od 10.000 humanitarnih radnika, pokrovitelja i za kraljevsku porodicu.

Posle zvanične proslave rodjendana, britanska kraljica posvetiće se sezoni konjičkih trka i otići će na tradicionalno letovanje u Škotsku.

(Beta)

Ostavite komentar