Prins je bio posvećeni Jehovin svedok?

Prins, čije je puno ime glasilo Prins Nelson Rodžers, bio je veliki vernik i čak je rekomponovao neke od pesama za bogosluženja.

Muzičar, koji je umro u 57. godini, 2001. se posvetio religioznim melodijama, ali su ga iz Kule stražara opomenuli da su oni nosioci prava svih kompozicija i da mu nije dozvoljeno da ih menja. Oni su čak naredili da se sve njegove verzije pesama unište.

Spekuliše se da će crkva Jehovinih svedoka naslediti deo Prinsovog bogatstva.

Prošle godine Prins je fotografisan na jednoj službi Jehovinih svedoka, pored Lerija Grahama iz grupe Sly koji ga je i uveo u veru. Među slavnima ima još mnogo pripadnika ove verske zajednice, a od poznatijih su to Venus i Serena Vilijams, kao i pokojni Majkl Džekson.

Jehovini svedoci ne “gledaju kroz prste” slavnima, pa je tako i Prins morao da ide od vrata do vrata i traži donacije, kao i ostatak vernika.

Prins, koji je do samog kraja života pio lekove protiv bolova u kukovima, trebalo je da se podvrgne operaciji zamene oba kuka još 2005, ali je navodno odbio, jer mu vera nije dozvoljavala transfuziju krvi.

Ipak, koliko je slavni muzičar bio posvećen veri, videće se po otvaranju njegovog testamenta.

Bivši Jehovin svedok Aleksandra Džejms kaže da verske vođe od nedavno insistiraju da njihovi članovi svoj imetak nakon smrti ostavljaju crkvi, ukoliko u njihovoj porodici nema članova.

“Znamo za mnogo priča o ljudima koji su trpeli pritiske da sve što imaju ostave crkvi. Verovatno je i Prins trpeo pritisak da učini isto. Da li se to dešava zvanično? Ne. Da li se dešava nezvanično? Da”, rekla je ona.

U jednoj zajednici kojoj je Prins pripadao kažu da je njegova uloga bila da “širi reč Božju”.

“Nismo ga često viđali, ali je prisustvovao službi u znak sećanja na Hristovu smrt 23. marta i poveo je neke od članova benda. Bio je spiritualan čovek i snažno je verovao u poruku Biblije. Verovao je da je stvarni Bog Jehova i znao je da kada umremo, spavamo i nadamo se vaskrsenju”, rekao je za britanske medije izvesni Džordž iz te crkve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.