U trendu

Prirodno sredstvo za skidanje šminke

Vaša koža zaslužuje samo najbolje, zato je negujte samo prirodnim proizvodima. Jedno od njih je i maslinovo ulje…

Kombinacije sa maslinovim uljem
Šminku sa lica, posebno maskaru možete jednostavno skinuti sa malo maslinovog ulja. Samo nekoliko kapljica stavite na kuglicu vate i lagano nekoliko puta pređete preko kapaka. Još bolja za vašu kožu je mešavina maslinovog ulja i razblaženog aloe vera gela (možete ih pomešati u odnosu 1:5). Maslinovo ulje će isplivati na površinu, a vi pre upotrebe samo promućkajte bočicu. Umesto aloe vera gela, možete da koristite i filtriranu vodu.
Maslinovo ulje (najbolje ekstradevičansko) je najsličnije prirodnim uljima vaše kože i neće zatvoriti pore niti isušiti kožu. Samo će je učiniti mekom i čistom. Aloe vera na kožu deluje negujuće i hidratizirajuće.
Takođe, možete pomešati 1 šolju vode, pola kašičice tečnog kastilj sapuna i 1 kašičicu maslinovog ulja i to koristiti kao odstranjivač šminke.

Mešavine sa bebi šamponom
Bebi šamponi u većini slučajeva imaju ulogu i kupke i šampona i vrlo su nežni prema našoj koži. Zato ih bez straha možete koristiti i u mešavinama za odstranjivače šminke. Pomešajte 2 kašike bebi šampona (formula bez suza), 1 kašičicu bebi ulja (ili maslinovog) i 1 šolju tople vode.

Izvor: Lifepressmagazine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike