najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prisilno su ih razdvojili, sada su ponovo zajedno (foto, video)

Fotografija rastanka Anite (81) i Volframa (83) Gotčalka iz Kanade, koje su nakon 62 godine zajedničkog života preselili u različite domove za starije, izazvala je nebrojene reakcije na internetu i društvenim mrežama. Tada su bili prisilno razdvojeni već nekoliko meseci.

Volfram koji pati od demencije i srčanih problema, smešten je letos u specijalizovanu ustanovu u kojoj nije odmah bilo mesta za Anitu. Iako mu je ona sa porodicom dolazila gotovo svaki dan i smeštaj je bio dobar, svaki rastanak slamao im je srce. Bili su razdvojeni dugih osam meseci.

Čovek koji je snimio fotografiju i objavio na Fejsbuku rekao je kako je to najtužnija fotografija koju je ikada u životu snimio.

Ipak, ova priča ima srežan završetak. Njihova unuka Ešli Bartik je objavila snimak njihovog ponovnog susreta. Sreća na njihovim licima pokazuje pravu snagu ljubavi. Unuka je strahovala kako će ih razdvojeni život bukvalno ubiti jer su bili prepuni tuge i stresa.

Volfram se preselio u dom gde je smeštena njegova voljena žena. Par nije prestajao da se smeje, ljubi i grli. Izgledali su kao mala deca.

“Sad napokon mogu poslednje godine svog života da provedu pod istim krovom. Neizmerno smo zahvalni svima koji su pomogli da se to ostvari. Baka i deka su mi rekli da zahvalim svim ljudima na svetu koje je njihova priča dirnula. Zdravstvene službe će pokušati da ujedine i druge parove koji su razdvojeni tokom smeštanja u staračke domove, i to što je pre moguće. Sad su imali priliku da vide kako razdvajanje utiče na ljude koji su ceo život proveli zajedno”, rekla je njihova unuka Ešli.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike