Prognoza vremena do 15. septembra

Pre podne iznad većeg dela zemlje sunčano, a na severu oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinama. Od sredine dana u centralnim a do kraja dana i u južnim krajevima naoblačenje i osveženje sa padavinama. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 18°C, najviša dnevna oko 26°C.

Beograd: Ujutro i pre podne sunčano, od sredine dana nablačenje povremeno sa kišom, ili pljuskovima sa grmljavinama. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni, od sredine dana severozapadni. Jutarnja temperatura oko 18°C, najviša dnevna oko 26°C.

Temperature u većim gradovima:

Beograd: minimalna 18°C, maksimalna 26°C,
Užice: minimalna 17°C, maksimalna 28°C.
Novi Sad: minimalna 17°C, maksimalna 23°C,
Subotica: minimalna 17°C, maksimalna 22°C,
Kragujevac: minimalna 17°C, maksimalna 28°C,
Negotin: minimalna 17°C, maksimalna 30°C,
Niš: minimalna 14°C, maksimalna 30°C,
Priština: minimlna 12°C, maksimalna 28°C.
Evropa: Iznad većeg dela kontinenta umereno do potpuno oblačnbo i sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na Pirinejskom i Apeninskom, kao i na jugu Balkanskog poluostrva i u oblasti Sredozemlja pretežno sunčano i toplo.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, srčanim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, promenljivog raspoloženja i bolova u mišićima. U saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

Prognoza vremena za 28. avgust

U četvrtak sveže, ujutro i pre podne promenljivo oblačno uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska. Od sredine dana sunčano. Najviša dnevna temperatura od 20°C do 26°C.

Kiša ili pljuskovi s grmljavinom očekuju se i od 30. avgusta do 8. septembra. Potom će do 15. septembra biti suvo i toplo vreme s maksimalnim temperaturama od 23 do 29 stepeni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike