Prognoza za vikend

Srbija: Danas pretežno sunčano i toplije. Krajem dana i u toku noći uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni a u južnom Banatu i olujne jačine.
Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, najviša dnevna temperatura od 27°C do 32°C.
Beograd: Pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren, povremeno jak, jugoistočno. Jutarnja temperatura oko 18°C, najviša dnevna oko 31°C,

Temperature u većim gradovima:
Beograd: minimalna 18°C, maksimalna 31°C,
Užice: minimalna 15°C, maksimalna 30°C.
Novi Sad: minimalna 16°C, maksimalna 30°C,
Subotica: minimalna 16°C, maksimalna 29°C,
Kragujevac: minimalna 15°C, maksimalna 30°C,
Negotin: minimalna 13°C, maksimalna 27°C,
Niš: minimalna 13°C, maksimalna 31°C,
Priština: minimlna 12°C, maksimalna 30°C.

Evropa: Iznad većeg dela kontinenta pretežno sunčano, suvo i toplo. Na britanskim ostrvima, Francuskoj, Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj i Mađarskoj, u oblasti Baltika i Crnog mora, promenljivo oblačno, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine.

Biometeorološka prognoza

Osobama sa respiratornim i srčanim tegobama savetuje se oprez usled očekivanih biometeoroloških prilika. Mogući su nervoza, osećaj uznemirenosti i glavobolja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Trenutno nema aktuelnih hidrometeoroloških upozorenja i najava iz RHMZ Srbije.

Prognoza vremena za 6. jul
Pretežno sunčano i toplo. Najviša temperatura u većini mesta od 30 do 34 stepena.

Varljivo leto
Od 5. do 28. jula biće malo toplije i uglavnom suvo s jutarnjim temperaturama od 16 do 22, i najvišim dnevnim od 27 do 32 stepena.
Od 8. do 12. jula, kao i oko 16, 17. i 21. postojaće uslovi za pljuskove, a oko 24. moguće su nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama, kao i oko 29. jula. Krajem jula najviše dnevne temperature biće od 25 do 27 stepeni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike