Propao plan za ograničavanje upotrebe kočija u Njujorku

Foto: mpewny/Pixabay.com

Pokušaj da se ograniči upotreba kočija sa konjima u Njujorku propao je nakon što je sindikat kočijaša odbacio široko kritikovan nacrt predloženog zakona.

Gradonačelnik Bil de Blasio, koji se zalagao za pomenuto ograničenje, izjavio je da je razočaran nakon što je Gradsko veće otkazalo današnje glasanje o nacrtu zakona koji bi ograničio upotrebu kočija u Central parku i prepolovio njihov broj.

De Blasio je obećao 2013. godine tokom svoje kampanje da će ukinuti staru turističku atrakciju grada, ocenivši da su uslovi koji se pružaju konjima “nehumani”.

Gradsko veće, koje nikad nije podržavalo gradonačelnikovu ideju da zabrani kočije sa konjima, prošlog meseca se u načelu složilo da se smanji broj konja sa 220 na 95 i da se oni čuvaju u napuštenim štalama Central parka za čije renoviranje je potrebno 20 miliona dolara.

Plan je podrazumevao i ograničenje broja taksi-bicikla, koji se koriste u južnom delu parka i veoma su popularni među turistima, ali je taj predlog izazvao brojne kritike.

De Blasio je je dosta radio poslednjih dana da održi obećanje dato tokom kampanje, ali Gradsko veće je otkazalo glasanje za predloženi nacrt zakona, jer je bilo jasno da neće dobiti dovoljno glasova.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake