najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Proslava i vojna parada u Pjongjangu (FOTO)

U Pjongjangu je održana velika vojna parada kojom Severna Koreja obeležava 70. godišnjicu vladajuće partije.

Kako navodi AP, cilj manifestacije je da se poruči svetu, ali i Severnokorejcima, da dinastija Kim i dalje čvrsto drži svoje pozicije, kao i da se podvuče značaj severnokorejske vojne sile. 

Državna severnokorejska televizija prenosila je direktno defile, na kojem su učestvovali i pripadnici oklopne jedinice i raketnih jedinica.  

Ceremoniji je predsedavao severnokorejski lider Kim Džong-un, ali bez prisustva svetskih lidera. Kina, kao saveznik Severne Koreje, poslala je na paradu zvaničnika Komunističke partije Kine.

Kim Džong-un je na vojnoj paradi izjavio da je vojska Severne Koreje spremna da odgovori na “svaki oblik rata” protiv SAD.

Severnokorejski lider nije govorio o nuklearnim kapacitetima, kao ni o raketama velikog dometa. Najviše pažnje u svom obraćanju posvetio je nastojanjima vlade da poboljša život stanovnika Severne Koreje.

Kim, obučen u crno, prošetao se crvenim tepihom, salutirao gardi i pozdravio učesnike parade. Uz njega je bio zvaničnik Komunističke partije Kine Liju Junšan.

Severnokorejski lider je početak proslave obeležio odavanjem pošte ocu i dedi u Kumsusan palati Sunca u Pjongjangu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike