Proveli su zajedno ceo život: U nju se zaljubio kao devetogodišnjak (video)

Irena i Tomas Hauard iz britanskog Longtona upoznali su se 1931. Tada je Hauard imao samo 9 godina, a Irena 7. Živeli su nedaleko jedno od drugog, i od tad je on zaljubljen u nju. Venčali su se 1945. i ove godine proslavili svoju 71. godišnjicu braka. Tomas danas ima 94. godine, a Irena 92. Svih tih godina njih dvoje su bili zajedno – jedino vreme njihove razdvojenosti bilo je kada je Tomas bio pozvan u vojsku za vreme Drugog svetskog rata, prenose britanski mediji.

“Prvi put kada sam je video pomislio sam “koja lepa devojčica; ona će biti moja devojka”. Od tada je moja zaljubljenost prema njoj sve više rasla. Šetali smo se zajedno obližnjim parkovima i postali smo nerazdvojni najbolji prijatelji. Kada smo odrasli, gledali smo filmove sa Klarkom Gejblom u bioskopu i držali se za ruke u poslednjim redovima”, ispričao je Tomas.

Nakon što se vratio iz vojske, Tomas je zaprosio i ubrzo su se venčali.

“Celog našeg života nas dvoje smo se međusobno poštovali i bili dobri jedno prema drugom. Današnji mladi mogu puno naučiti iz toga. Irena je moja životna saputnica. Nekad sam ja grešio, nekad ona, ali na kraju dana bi se uvek pomirili”, dodaje Tomas.

“I nakon 84 godine zajedno još uvek se volimo. Još uvek je moja i ponosan sam na nju. Kada bih mogao sve da ponovim – uvek bih izabrao istu devojku”, otvoreno je priznao ovaj 94-godišnjak.

Irena se slaže s njim.

“Pristojnost i dobri maniri bili su važan deo našeg života. Mi značimo ceo svet jedno drugom”, ispričala je.

Par nema dece, ali o njima se brinu dve rođake Debi i Džejn.

Ostavite komentar

Oznake