najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prvi zajednički nastup Abe u 30 godina

Četiri člana grupe Aba pojavila su se zajedno u Švedskoj i iznenadili obožavaoce neplaniranim zajedničkim nastupom.

Zvezde su se okupile u nedelju na privatnoj proslavi 50-ogodišnjice partnerstva tekstopisaca Bjorna Ulvaesa i Benija Andersona, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Za vreme ove gala večeri ženski deo sastava Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad izvele su pesmu grupe “The Way Old Friends Do”. Na kraju pesme pridružio im se muški deo grupe, Ulvaes i Anderson, čime je prvi put grupa nastupila javno u punom sastavu u 30 godina.

Snimak tog izvodjenja još nije objavljen, ali slike čuvenog kvarterta pojavile su se na društvenim mrežama.

Od pobede na Pesmi Evrovizije 1974. godine Aba je prodala gotovo 400 miliona albuma širom sveta. Mjuzikl “Mama mija” (Mamma Mia) zasnovan na njihovim hitovima, čiji producenti su Ulvaes i Anderson videlo je više od 50 miliona ljudi.

Za vreme njihovog najuspešnijeg perioda bend je preživeo raskide brakova dva para, ali su objavili konačan razlaz 1983. godine.

Njihov poslednji javni nastup bio je tri godine kasnije u švedskoj verziji televizijske emisije “This is Our Life” koja je odavala počast njihovom menadžeru Stigu Andersonu.

Od tada su članovi grupe odbijali pozive da se ponovo okupe, uključujući i ponudu od milijardu dolara da idu na turneju 2000. godine.

Ipak grupa se pojavljivala zajedno na promocionim dogadjajima, premijeri “Mama mije” 2005. i skorije na otvaranju restorana sa temom Abe u Švedskoj.

U izjavi posle proslave u nedelju Lingštad je rekla za švedski list Ekspresen “Bilo je potpuno fantastično. Puno emocija”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike