“Prvo smo izgubili dete, a onda mi je verenica poginula u nesreći”

Kianu Rivs je postao poznat 1999. zbog uloge u filmu ‘Matrix’ koji je zaradio impresivnih 463,5 miliona američkih dolara i osvojio četiri Oskara. Iako mu se u karijeri sreća nasmešila, te godine njegov privatni život bio je u potpunom haosu.

Glumac danas ima 52 godine, ali je skupio više životnog iskustva nego što imaju druge holivudske zvezde. Iako sreća nije bila na njegovoj strani, Kianu se ne predaje. Priznao je kako su mu tragedije pomogle da postane bolja osoba.

– Ja sam jedna od retkih holivudskih zvezda koja ne živi u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam preko 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može da preživi najgore tragedije i nastaviti da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to što vas trenutno muči, možete to pobediti – rekao je glumac.

Kada je imao tri godine, njegov otac je napustio porodicu pa su on i njegove sestre odrastale sa dedom i bakom jer se njihova majka udala i rastala četiri puta. Kianu je zbog toga promenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije i nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavalac hokeja. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, ali zbog povrede morao je da se oprosti sa sportskom karijerom pa se posvetio glumi. Počeo je da glumi u pozorištu i reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. U ‘ozbiljnim’ filmovima pojavio se tek 90-ih godina.

Njegov najbolji prijatelj i kolega River Finiks preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Kianu njegov odlazak nikad nije preboleo.

– On je bio veliki čovek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje, često mislim na njega – izjavio je nedavno.

Njegova sestra obolela je od leukemije, ali na sreću uspela je da ozdravi. Tokom njene borbe sa bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i organizacija za lečenje leukemije. Nakon ‘Matrixa’ donirao je 70 posto zarade bolnicama koje leče pacijente koji se bore sa opakom bolešću.

Zaljubio se u kolegicu Dženifer Sajm, a iste godine kada je glumac snimao bioskopski hit, par je čekao dete. Nažalost, njegova verenica izgubila je dete u osmom mesecu trudnoće. Iako su se ludo voleli, smrt deteta ih je udaljila pa su prekinuli ljubavnu vezu.

Kianu i Dženifer ostali su u dobrim odnosima, a videli su se i dan pre fatalne nesreće. Te večeri Sajm je išla na zabavu kod prijatelja Merilina Mensona. Kada se vraćala kući, bila je toliko drogirana da se zaletela u tri automobila, a od jačine udarca izletela je iz svog džipa.

– Drugi su je odbacili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom – branio se tada Menson.

Dženifer je preminula 2001. godine, a Kianu je još uvek nije zaboravio. Dejvid Linč, sa kojim je sarađivala, posvetio joj je film Mulholland Drive.

Obožavaoci Kianu Rivsa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, ali on ima odgovor.

– Ljudi moraju da budu srećni da bi živeli, ja ne moram – zaključio je.

Ostavite komentar

Oznake