najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pseći život na visokoj nozi

Malamut po imenu Koko prava je zvezda na kineskoj društvenoj mreži „Veibo”. Ima čak 1,9 miliona pratilaca koji mu, nema sumnje, zavide na luksuzu kojim je okružen. Koko je, naime, ljubimac dvadesetosmogodišnjeg Vanga Siconga, sina najbogatijeg Kineza, „kralja nekretnina” Vanga Jianlina, čije se bogatstvo procenjuje na 24,2 milijarde dolara.

Nedavno je Koko na poklon dobio ni manje ni više nego osam telefona „ajfon 7” i to prvog dana prodaje. Istog dana na mreži „Veibo”, na kojoj Koko ima otvoren profil, bile su objavljene njegove fotografije na kojima je ovaj prelepi malamut okružen kutijama u kojima su, sva je prilika, pametni telefoni, preneli su svetski mediji, pozivajući se na kineske kolege.

Da li je vlasnik Kokoa samo želeo da se našali, nije objašnjeno kao što mnogima nije baš najjasnije šta će malamutu i jedan jedini telefon, a kamoli osam! Ukoliko ga gazda nije naučio da komunicira preko „ajfona”.

To, inače, nije prvi luksuzni poklon koji je Koko dobio. Pre godinu dana mogao je da se „pohvali” kako je postao vlasnik čak dva zlatna sata firme „Epl” koji su koštali po 12. 000 dolara.

„Imam dva nova sata! Očekivao sam četiri jer imam četiri šape, ali, to bi već bio kič! Imate li vi ovakav sat?”, stajalo je u potpisu ispod fotografije Kokoa sa zlatnim satovima.

Istog meseca Koko je od svog vlasnika na poklon dobio jednu roze „fendi” torbu.

Vlasnik ovog malamuta Vang Sicong, takođe je uspešan biznismen. Nije bogat kao njegov otac, ali ga svrstavaju među bogatije kineske privrednike u dobi do 30 godina. Studirao je u Singapuru i Londonu i jedini je naslednik kineskog „kralja nekretnina”. Svom ljubimcu, Kokou, posvetio je internet prodavnicu „Koko Vang” u kojoj se prodaje posebna linija igračaka i pribora za životinje.

Ako ste sumnjali da Koko ne živi kraljevski i to po ljudskim pravilima, prevarili ste se. Na odmor ovaj malamut odlazi privatnim avionom, čekaju ga kola sa privatnim vozačem koji ga potom prevozi do raskošnog apartmana njegovog gazde. Kraljevski, nema šta.

(S. Č., Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike