U trendu

Psi napali Isu, Bisu i labudiće

Čopor pasa lutalica zaklao je rano jutros jednog odraslog labuda i dva labudića u Dunavskom parku u Novom Sadu. Labudovi su godinama predstavljali turističku atrakciju Novog Sada.

Najpoznatiji par labudova, koje Novosađani znaju kao Isu i Bisu, živeli su u jezeru u Dunavskom parku poslednjih 15 godina, a Novom Sadu ih je poklonio odgajivač iz Sremske Kamenice.

Jedan od dežurnih čuvara u parku rekao je za portal 021.rs da se napad na labudove dogodio toko noći i da je u čoporu bilo oko šest pasa lutalica.

„Uzeo sam štap i pokušao da sprečim napade. Nakon što su se psi razbežali, zatekao sam odraslog labuda krvavog na zemlji i dva labudića. Nakon toga sam pozvao policiju i upravu“, ispričao je čuvar. 

Policija je obavila uviđaj, Zoohigijena je odnela tela uginulih ptica, a labud koji je preostao najverovatnije će biti vraćen u Ribnjak, rečeno je za novosadski portal.

Direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović rekao je da će to preduzeće obezbediti novog labuda, ali da je potrebno da se nađe rešenje da se park bolje obezbedi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike