U trendu

Putin uručio ruski pasoš glumcu Stivenu Sigalu

Ruski predsednik Valdimir Putin uručio je danas ruski pasoš američkom glumcu Stivenu Sigalu, i rekao da se nada da je će to biti znak otopljavanja odnosa Rusije i SAD.

Šezdesetčetvorogodišnji glumac bi je redovni posetilac Rusije poslednjih godina i nekoliko puta je sa Putinom prisustvovao takmičenjima u borilačkim veštinama, koje su obojici omiljene.

Sigal je takodje otvoreno branio politiku ruskog lidera i kritkovao američku vladu.

Putin je Sigalu ukazom početkom ovog meseca dodelio državljanstvo, a danas ga je primio u Kremlju i uručio mu pasoš.

Putin je rekao Sigalu da se nada da će ceremonija koju je prenosila ruska državna televizija takodje biti „znak postepene normalizacije odnosa izmedju naše dve zemlje“.

Sigal, majstor aikida koji poseduje crni pojas sedmi dan u toj borilačkoj veštini, rekao je u nekoliko navrata da bi voleo da ima brata kao što je Putin, koji ima crni pojas u džudou.

Pored toga što je instruktor aikida u Japanu, glumac i gitarista, Sigal je i borac za zaštitu životne sredine i prava životinja.

Sigal je u januaru dobio državljanstvo Srbije, a nije jedini zapadni glumac koji je dobio rusko državljanstvo.

Putin je 2013. godine lično predao ruski pasoš francuskom glumcu Žeraru Derpardjeu koji je napustio svoju zemlju zbog povećanja poreza za gradjane čiji su godišnji prihodi veći od milion evra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike