najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ralf Loren prepušta kormilo firme drugom, ali se ne povlači

Modni kreator Ralf Loren napušta mesto generalnog direktora modne grupe koju je osnovao pre blizu 50 godina, saopštila je kompanija pod njegovim imenom.
 
Kako se navodi u saopštenju objavljenom sinoć kompaniju će od novembra voditi Stefan Larson, dosadašnji predsednik lanca odeće Old nejvi (Old Navy), koja je niskobudžetni ogranak grupe Gep (Gap). 

Larson će odgovarati Lorenu koji će nastaviti da se bavi strategijom firme kao izvršni direktor i glavni odgovorni za kreativne smernice.

Sedamdesetpetogodišjnji Loren je rekao u intervjuu za AP u svom luksuznom stanu na Menhetnu da ne usporava nego vidi Larsona (41) kao partnera u planovima kompanije da poveća prodaju.

“Ja sam ovde i ne odlazim. Stefan dolazi u kompaniju zato što stvarno verujem da će biti interesantan dodatak”, rekao je on.

Loren je u saopštenju naveo da  je njegova uloga da stalno razmišlja o budućnosti kompanije i kako da je unapredi.  On je pohvali Larsonove kvalitete, njegovu osećajnost, poštenje i autentičnost i rekao da je on osoba koja je izuzetno talentovana.

Kao globalni predsednik Old nejvija tri godine Larson je povećao prodaju te marke i pretvorio je u svetlu tačku u portfoliju Gepa. Pre toga on je radio 15 godina u niskobudžetnom švedskom modnom lancu H&M tokom kojih je godišnji prihod te firme porastao na 17 milijardi dolara sa tri milijarde dolara. U tom periodu operacije švedske firme proširile su se na 44 zemlje sa 12.

Prihodi firme Ralf Loren su se usporili posle više godina snažnog rasta. U prošloj fiskalnoj godini koja se završila u martu Ralf Loren kompanija je imala prodaju od 7,5 milijardi dolara, ali to je bilo samo 2,3 odsto više nego prethodne godine. Neto dobit je pala blizu 10 odsto u poslednjoj fiskalnoj godin a akcije firme su izgubile 44 osto vrednosti ove godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike