najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Reditelj Džordž Miler predsednik žirija u Kanu

Australijski reditelj Džordž Miler, tvorac filmskog serijala „Pobesneli Maks“ (Mad Max) predsedavaće žirijem ovogodišnjeg 69. Kanskog filmskog festivala, objavili su danas organizatori.

Reditelj čiji je film „Pobesneli Maks: Autoput besa“ prikazan u Kanu van takmičarske selekcije prošle godine, naslediće na tom mestu Amerikance Džoela i Itana Koena koji su predsedavali kanskim žirijem prošle godine.

Kanski filmski festival biće održan od 11. do 22. maja 2016. godine.

„Kakvo neizmerno zadovoljstvo biti u centru festivala punog istorije koji otkriva bisere svetskog filma, i strastveno raspravljati sa svojim kolegama u žiriju. To je velika čast, ne bih je propustio ni zašta na svetu“, rekao je Džrorž Miler (70) u saopštenju posle objave.

Reditelj, scenarista i producent Džordž Miler poznat je po svom filmskom serijalu „Pobesneli Maks“ koji je lansirao karijeru Mela Gibsona.

Prvi film „Pobesneli Maks“ izašao je 1979. i imao svetski uspeh, usledili su filmovi iz serijala 1981, 1985. i poslednji, četvrti koji je prikazan prošle godne, posle 30 godina pauze.

Četvrti nastavak je dobio deset nominacija za ovogodišnjeg Oskara koji se dodeljuje 28. februara, u kategorijama najbolji film i najbolji reditelj.

Džordž Miler je takodje režirao komediju „Veštice iz Istvika“ (1987), dramu „Lorenco“ (1992) film „Bejb dva, prase u gradu“ (1998), kao i animirani film „Happy Feet“, koji je dobio Oskara za najbolji animirani film 2007, i „Happy feet 2“ (2011) godine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike