najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rešite se stvari koje vas izluđuju na Facebooku

Predstavljamo 5 stvari na Facebooku kojih biste se trebali rešiti na ovoj društvenoj mreži.

1. Video materijal koji se sam učitava

Facebook je odlučio da vam sa vašim News feedom malo pomogne, kada je reč o videima koji se prikazuju. Naime, umesto da na video materijal kliknete sami, Facebook to radi umesto vas, kako bi privukao što više ljudi da ih gleda. Ne znamo za vas, ali mi preferiramo da sami imamo tu mogućnost.

Srećom, ukinuti tu opciju nije toliko teško kao što se čini. Uđite u “Settings”, koji se nalazi sasvim gore desno.
Tu ćete naći mnogo opcija. Kliknite na „ Videos” link u levoj koloni. Tu ćete naići na opcije drop-down pored “Auto-Play Videos”. To označite sa “Off.”

2. Deponovanje vaših pretraga

Koliko često tražite na Facebooku vaše stare prijatelje, stare ljubavi, učenike iz razreda ili rođake? Koliko god često to da radite, Facebook sve pamti. Svi koji se nakače na Vaš nalog, mogu to videti.

Na sreću, Facebook vam dopušta da obrišete Vašu search istoriju.
Ponovo uđite u “Settings” gore desno na vašem profilu.

Sada, kliknite “Privacy” levo. Konačno, pod “Who can see my stuff?” kliknite na “Use Activity Log” i dolazite do mesta gde Facebook krije sve podatke koje prati od prvog dana.

Kada prvi put otvorite Vaš log sa aktivnostima, “ Search” bi trebao biti sakriven. Tamo pronađite opciju “More” negde ispod spiska tabova koji počinju sa “Photos.” Kliknite to i videtećete sve ponuđene opcije.

Odatle, kliknite na “Search” i tu biste trebali pronaći sve pretrage koje ste ikada obavljali na Facebooku. Dalje, jednostavno kliknite “Clear Searches” link u vrhu na vrhu vašeg ekrana i vaša istorija će biti izbrisana zauvek.

3. Privatnost

Kada nešto postavite na Vaš FB nalog, verovatno ne želite da otprilike milijarda korisnika to vidi. To znači da nešto morate uraditi sa postavkama privatnosti.
Ponovo , odite na “Settings” .
Kliknite “Privacy” i tamo ćete videti gomilu opcija. Kliknite “Edit” koji će vam ponuditi meni pomoću kojeg možete odabrati opcije koje vama najviše odgovaraju.

4. Neželjene notifikacije

Ukoliko u poslednje vrijeme čujete sve više notifikacija od Facebooka na vašem profilu, to je zato što Facebook želi da vas obaveštava o sve više stvari. Možete se rešiti tih notifikacija
Ponovo uđite u “Settings” .
Tu kliknite “Notifications” koji se nalazi levo i tu ćete videti listu svake moguće notifikacije koju možete dobijati. Počnite sa odabirom toga na koji način želite biti obavešteni. Isključiti zvuk bi bila Vaša prva opcija.
Ukoliko želite da ne dobijate notifikacije za događaje koji ih pokreću, preporučujemo da isključite “Tags” ali i sve grupe koje vas ne zanimaju. Svaki put kada vas neko “taguje” bićete o tome obavešteni, a to je poprilično neuzbudljivo, u najmanju ruku.
Možda ćete poželjeti da imate uključenu opciju “Birthdays” da imate u vid u to, kome od vaših prijatelja je rođendan.

5. “Duštveno” reklamiranje

Vrednost Facebooka je većinom bazirana na činjenici da Vam marketinške agencije mogu pokazati šta vaši prijatelji kupuju. Možda ćete se iznenaditi, ali Facebook može da Vas reši i te opcije. Idemo ponovo na Settings!

Kliknite na “Ads” . Dve mogućnosti ovde su jednostavne a ujedno i veoma moćne za “prebacivanje”. Za svaku kliknite “Edit” i onda “No one” umesto “Friends.”
Ovo nije bilo teško, a olakšava život na društvenoj mreži, zar ne?

Izvor: Buka

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike