Robert De Niro stigao u Sarajevo

Foto: Beta

Legendarni holivudski glumac Robert De Niro doputovao je danas u Sarajevo, na poziv Sarajevo film festivala (SFF) koji se otvara večeras.

De Niro se po dolasku u Sarajevo privatnim avionom i u društvu direktora SFF-a Mirsada Purivatre uputio se na ručak u jedan od restorana u centru i u razgledanje grada, prenosi agencija Hina.

Dobitnik Oskara za filmove „Kum 2“ i „Razjareni bik“ primiće počasno „Srce Sarajeva“, priznanje za doprinos svetskom filmu i biće prvi dobitnik te nagrade.

On će sarajevskoj publici predstaviti rimejk kultnog ostvarenja Martina Skorsezea „Taksista“, kojim će otvoriti ovogodišnji Festival i koji je restauriran u čast 40. godišnjice prikazivanja.

Dolazak slavnog glumca u Sarajevo izazvao je euforiju a u njegovu čast taksisti u tom gradu na svojim vozilima su izlepili postere s njegovim likom.

Mediji su javili da će glumac u Sarajevu u Narodnom pozorištu za publiku i medije govoriti o svojoj karijeri.

Nagradu „Srce Sarajeva“ dobili su i holivudski glumci Andjelina Džoli, Benisio del Toro, Gael Garsija Bernal i Stiv Bušemi, kao i reditelji Atom Egojan, Džafar Panahi, Majk Li, Bela Tar i Danis Tanović.

Na Festivalu će biti prikazana 223 filma iz 61 zemlje. SFF svake godine okupi 100.000 ljudi.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar